3. kesäkuuta 2015

Finished sewing projects

Ensimmäisenä vuotena tekstiili- ja vaatetusalalla opiskellessani aloin melkein vihaamaan ompelua. Olin hakenut kyseiselle alalle juuri sen takia, että oppisin ompelemaan itselleni vaatteita, mutta koin melkoisen pettymyksen. Tuntui kuin kaikki perusasiatkin olisi tehty hankaliksi ja monimutkaisiksi. Melkein kaikki, mitä olin oppinut ompelemisesta, tehtiin eri tavalla ja piti opetella uudestaan. En ollut enää ollenkaan innostunut ompelemaan omia vaatteitani saati mitään muutakaan.

Onneksi löysin jokin aika sitten kirjakaupasta erään kirjan, joka sai minut kaivamaan ompelukoneeni jälleen päivänvaloon. Kyseinen kirja on nimeltään Pistoksissa ja sen on kirjoittanut Tilly Walnes. Kirjasta löytyy kaavat ja selkeät teko-ohjeet huiviin, kahteen hameeseen, pyjamahousuihin, puseroon ja kahteen mekkoon. Tilly pitää myös blogia, jossa on lisää malleja ommeltavaksi. (Tillyn blogi  http://www.tillyandthebuttons.com/)

Ensin sain valmiiksi Mimi-puseron. Löysin tähän täydellisesti sopivan kankaan Kokkolan Eurokankaasta etsiessäni materiaaleja erääseen koulutehtävään. Heti kun näin tämän mustapilkullisen kankaan, mieleeni tuli Meton mekko Echo-videosta, enkä siis voinut jättää sitä ostamatta.Seuraavaksi tein Margot-housut. Ompelin ne itse asiassa koulussa viimeisillä tunneilla ennen kesälomaa, kun olin saanut kaikki muut tehtävät valmiiksi. Tein nämä pyjamahousut vanhasta lakanasta, jonka sain siskoltani noin vuosi sitten.


Eilen viimeistelin vielä Clémence-hameen, jonka ompelin samasta lakanasta kuin pyjamahousutkin. Ihastuin tämän hameen malliin niin paljon, että aion tehdä tällaisia vielä paljon lisää käyttäen erilaisia kankaita ja yksityiskohtia. Haluaisin jo päästä etsimään lisää upeita kankaita kaikkiin suunnitelmiini!Miten hyvältä se tuntuukaan, kun onnistuu jossain mistä on haaveillut jo kauan aikaa. Sain vihdoin tehtyä itselleni täydellisesti sopivia vaatteita ilman sen kummempaa purkamista ja uudelleen ompelua. En malta odottaa, että pääsen ompelemaan kirjassa olleita mekkoja ja soveltamaan kaikkia malleja omiin suunnitelmiini.

Viime viikolla The Relapse Symphony julkaisi vihdoinkin singlen tulevalta Born to burn -levyltä. Olin positiivisesti yllättynyt Bretin lauluäänestä tässä kappaleessa, joten odotan innolla TRS:n tulevaa levyä. Harmi vain, että sekään ei todennäköisesti tule myyntiin Suomessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti