25. kesäkuuta 2015

Baking, knitting, sewing...

Viime viikonloppuna juhlittiin minun synttäreitä, joten pääsin pitkästä aikaa leipomaan. Tai itse asiassa äiti leipoi kakun pohjan ja minä hoidin täytteet ja koristelun. Unohdin tietysti kameran kotiin, joten kuvat piti ottaa puhelimella eli laatu on siis mitä on.

 
Kakussa on täytteenä lakritsikermavaahto ja lemon curd, ja päällä lakritsikinuski. Ohjeet löytyy kirjasta Kinuskikissa leipoo. Kakusta tuli ainakin omasta mielestäni tosi hyvän makuinen, ja se oli myös virkistävän erilainen verrattuna yleisempiin mansikkahillo-kermavaahtokakkuihin. 

Olen saanut paljon muutakin aikaiseksi! Yksi niistä on Cleo de Nilen neuletunika. Tein sen päättelyä vaille valmiiksi jo noin kaksi kuukautta sitten, mutta se vain jäi lojumaan kirjahyllyni reunalle sen jälkeen. Nyt sain aikaiseksi päätellä langat ja laittaa tunikan selkäpuolelle nauhakiinnityksen, joten Cleo pääsi vihdoin käyttämään sitä. Ohje tunikaan löytyy täältä.


Kävin tiistaina kirjakaupassa ostamassa itselleni Mindfulness-värityskirjan. Olen pienestä pitäen tykännyt värityskirjoista, joten nyt kun on saatavilla aikuisille tarkoitettuja värityskirjoja, halusin ehdottomasti sellaisen. Tässä kyseisessä kirjassa on paljon yksityiskohtia sisältäviä koristeellisia kuvia 77 sivun verran. Erityisiä suosikkejani ovat sivujen 56 ja 65 kuvat. Sivulla 56 olevassa kuvassa on koristeellinen hajuvesipullo ja kukkia, kun taas sivulla 65 on paljon yksityiskohtia sisältävä silinterihattu, kävelykeppi ja käsineet.


Samalla reissulla ostin itselleni myös hiusvärin. Minulla on ollut mustat hiukset noin kolme vuotta, välillä tehostevärinä on ollut hieman oranssia tai viininpunaista, mutta nyt väri hieman muuttuu. Eli tämän hieman haalistuneen mustan päälle laitetaan violetti väri! Saa nähdä vaikuttaako väri vain juureen vai värjääntyykö myös latvat violetiksi. Viikonlopun värjäysoperaatiota odotellessa...


Sain myös ommeltua yhden hameen lisää. Tämä hame on siis yhdistelmä kahdesta edellisestä hameesta, lisänä irrotettavat henkselit. Koska piirsin kaavat vain tekemällä välimuodon edellisistä hameista, jouduin hieman purkamaan ja ompelemaan uudestaan, mikä hidasti hameen valmistumista. Myös henkseleiden tekeminen vei aikaa, mutta hiljaa hyvä tulee kuten sanotaan.Nocturnal Bloodlust julkaisi 17. päivä uuden singlen! Pääsin kuuntelemaan sen kuitenkin vasta 21. päivä, kun musiikkivideo julkaistiin. Tämä kappale on melko erikoinen, joten itsellä ainakin kestää hetken aikaa tottua siihen. Varsinkin kappaleen lyhyt rap-osio tuli ensimmäisellä kuuntelukerralla melkein järkytyksenä, mutta eiköhän siihen totu, että Hiro ryhtyy yhtäkkiä myös räppäämään. 

Nocturnal Bloodlust - Providence

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti