12. huhtikuuta 2015

Mejibray Meto, Emily (amigurumi)

Näiden kahden viikon aikana on kyllä tapahtunut vaikka mitä! Viime viikolla kävin Helsingissä Black Veil Bridesin keikalla, minkä jälkeen olin Kokkolassa viettämässä pääsiäistä. Sunnuntaina sain valmiiksi etukappaleen pitsineuleiseen villapaitaan, ja maanantaina aloitin virkkaamaan seuraavaa Metoa. Torstaina lainasin kirjastosta Tölkkidesign-kirjan, josta virkkasin jo pari rannekorua. Perjantaina hain postista pitsiboleroa varten tilaamani langat ja aloitin jo senkin projektin.

Pitsineuleen etukappale valmiina.
Ja kissan oli pakko päästä kuvaan...

Nipsurannekorut


Tämän Meton virkkaamisessa meinasi tulla pari mutkaa matkaan. Ensin ongelmana oli värit, koska video on lähes kokonaan mustavalkoinen. Minun piti metsästää netin syövereistä värillisiä kuvia Meton asusta, mikä osoittautui yllättävän vaikeaksi...

Olette ehkä huomanneetkin, että virkkaamillani apinoilla on sen värinen 'iho', minkä väriset hiukset Metolla on kyseisessä asussa. Tässä asussa Metolla on mustat hiukset ja musta paita, joten käsivarressa ei olisi erottanut kunnolla missä paita loppuu ja paljas iho alkaa. Päätin siis tehdä ihon punaisella, koska Meton lyhyet hiukset ovat tässä videossa punaiset.

Seuraava ongelma oli Meton ruudulliset housut. Yritin virkata niitä useammalla eri tavalla, mutta päädyin lopulta ainakin minulle ihan uuteen tekniikkaan, jotta sain ruuduista mahdollisimman neliskanttiset. Saatan esitellä teille kyseisen tekniikan kuvien kera joskus myöhemmin.Mejibrayn jäsenillä on asuissaan oikeastaan aina jotain hieman erikoisempaa tai jokin mielenkiintoinen yksityiskohta. Tässä Meton versiossa ei voi oikein puhua erikoisuudesta, mutta vaikein osa toteuttaa olisi ollut silmälasit. Siksi olinkin niin innoissani, kun löysin Glitteristä silmälasikaulakorun. Ja lasit olivat vielä sopivan kokoisetkin! En todellakaan olisi tiennyt, miten olisin ne toteuttanut, jos Glitter ei olisi osoittautunut aarrekammioksi. 

Odotan ehkä hieman kauhulla kaikkia tulevia asuja, joissa on vaikeita ja monimutkaisia yksityiskohtia. Nyt saatan kuitenkin pitää pienen tauon Mejibray-aiheisista käsitöistä ja ruveta työstämään jotain aivan muuta. Projekteja kyllä löytyisi vaikka muille jakaa! Jospa yrittäisin nyt alkuun saada tämän pitsineulevillapaidan valmiiksi ennen seuraavaa talvea...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti