19. huhtikuuta 2015

Totoro mittens

Tällä viikolla sain valmiiksi kirjoneuleiset lapaset ensi syksyä varten. Käytän näitä kyllä todennäköisesti jo tänä keväänä, kun näistä tuli niin kivat. Alkaa olla kuitenkin jo sen verran lämmintä, että lapaset on jo vähän turhan kuumat, mutta kyllähän se kesä saakin jo tulla!Tein ensimmäistä kertaa kirjoneuletta, mikä varmaan näkyykin hieman käsialasta... Mutta oon kyllä tyytyväinen, kun sain nämä vihdoin valmiiksi. Aloitin tekemään näitä jo muistaakseni viime joulukuussa, mutta ensimmäisen lapasen valmistuttua innostus vähän hiipui. Kuten yleensä.

Löysin ohjeen näihin Totoro-lapasiin Ravelrystä. Se on kyllä käsitöiden tekijöille oikea taivas! Sieltä löytyy melkein mitä vaan, mutta täytyy sanoa, että onneksi osa ohjeista on maksullisia. Itellä on nimittäin tällä hetkellä Ravelryssä tallessa 200 käsityöohjetta, vaikka en ota ollenkaan talteen maksullisia ohjeita. Yritän nyt saada joitain niistä tehtyä, ettei niitä kertyis niin hirveesti...

Suurin osa Ravelryssä olevista ohjeista on englanniksi, kuten myös näiden Totoro-lapasten ohje, joka siis löytyy täältä. Lapasissa käyttämäni lanka on Hjertegarnin Hjerte Fine Highland Wool, väreinä musta ja keltainen. Vaikka langan koostumus onkin 100% villaa, se on tosi pehmeetä eikä kutita ollenkaan. Näihin lapasiin meni keltaista vähän päälle 20 grammaa ja mustaa noin 15 grammaa eli kyseinen lanka on tosi riittoisaa.

Sain myös tehtyä yhden nipsukorun lisää. Tällä kertaa tein kaulakorun, johon käytin mustia nipsuja ja valkoista lankaa. Kiinnityksenä käytin avainrengasta ja karbiinilukkoa, jotka on yhdistetty kaulakoruun pienten ketjujen avulla.

Näitä nipsutöitä tehdessä ärsyttävin homma on nipsujen 'valmisteleminen' virkkausta varten. Ensin ne pitää pestä käsin, minkä jälkeen niistä pitää poistaa kaikki terävät kohdat, joita nipsuun on jäänyt, kun se on irrotettu tölkistä. Tätä hommaa saattaisi kyllä helpottaa kunnolliset pihdit, joita en satu omistamaan...

Tähän loppuun ajattelin vielä laittaa teille kuunneltavaksi hieman musiikkia. Löysin tämän bändin noin vuosi sitten, ja nyt saatte kuulla sen kyseisen kappaleen, joka valloitti minun sydämeni. Kappaleen nimi on Libra ja bändihän on siis Nocturnal Bloodlust. Olkaa hyvä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti