8. tammikuuta 2017

Skirt with pleats and ruffles, knee pants and shorts

Hello!

Saatiin taas pitkästä aikaa kuvattua uusia vaatteita, kahdet housut ja yksi hame. Ensimmäisenä esittelen koulussa tekemäni hameen. Saimme itse suunnitella hameen mallin, ja pienen pohdinnan jälkeen halusin hameeseeni sekä röyhelöitä että laskoksia, sopivasti tasapainotettuna. Edessä on enemmän laskoksia, kun taas suurin osa takaosasta on röyhelöiden peitossa. En ollut ikinä aikaisemmin tehnyt laskoshametta, mutta halusin mukaan myös jotain, joka pehmentäisi laskosten terävyyttä. Ja tässä on lopputulos!





Seuraava vaate, jonka teimme koulussa, oli housut. Nekin suunniteltiin itse haluamansa näköisiksi, piirrettiin niiden kaavat ja ommeltiin tuote. Koska käytän yleensä hametta, tiesin heti etten halua tehdä mitään tavallisia housuja, vaan jotkin mitkä sopisivat hametyyliini. Lolita-tyyliset housut olivat vastaus! Eli tein siis korkeavyötäröiset pussihousut reisimittaisena. Tämän tyyppisistä housuista olen unelmoinut jo pitkään... 



Tänään on joululoman viimeinen päivä, enkä ole ommellut kuin tasan yhden vaatteen sen aikana. Suunnitelmissa oli kyllä ommella hieman enemmänkin, mutta teen sitä kuitenkin koulussa päivät pitkät, joten päätin pitää siitäkin hieman lomaa. 

Ompelemani shortsit tein osittain samoilla kaavoilla kuin pussihousutkin, mutta madalsin vyötäröä ja lyhensin lahkeiden pituutta. Nämäkin housut ovat olleet jo pitemmän aikaa suunnitteilla, niin kuin monet muutkin vaatteet. Mistä vain saisin aikaa niiden kaikkien tekemiseen? Tarvitsisin vähintään vuoden mittaisen loman sitä varten...


Kuvat: Timo Tynkkynen


Olen viime aikoina kuunnellut melko paljon Dadaroman biisejä ja tykästynyt heidän musiikkiinsa entistä enemmän. Voisi jopa sanoa että Dadaroma on ehdottomasti yksi lempibändeistäni. Tässä yksi heidän uusimmista kappaleistaan.

Dadaroma - 「造花とカラシニコフ」Zouka to Kalashnikov

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti